Котел для палива підвищеної вологості. Опис до патенту на корисну модель № 157114. Україна - Стручаєв, Микола Іванович; Антошкін, Олексій Сергійович; Постол, Юлія Олександрівна; Борохов, Іван Валерійович; Орел, Олександр Миколайович (My University, 2024)
Котел для палива підвищеної вологості містить корпус із подвійною стінкою, заповненою водою, камеру згоряння, дверцята для завантаження палива, колосники, дверцята для видалення золи, патрубок подачі живильної води, патрубок відводу нагрітої води, повітряну засувку для подачі повітря під колосники, димохід. В верхній частині корпусу встановлено регулятор тяги, сполучений ланцюгом з повітряною засувкою для подачі повітря під колосники, над якою встановлено щиток-роздільник повітря в камері згоряння, в верхній частині якої встановлено конвективний пучок труб, в якому встановлено повітророзподільник-допалювач, обладнаний повітропідігрівачем з патрубком для підводу повітря. На виході з корпусу встановлено розширювальний бак, обладнаний газовідбійником, датчиком рівня, пробкою з клапаном, щитом для захисту від всмоктування повітря.
Keywords: котел для вологого палива; твердопаливний водогрійний котел; камера згоряння; конвективний пучок труб; повітропідігрівач; повітророзподільник-допалювач