Траєкторія розвитку «soft skills» у студентів факультету агротехнологій та екології як один з важливих чинників формування професійних навичок молоді - Іванова, Ірина Євгенівна; Иванова, Ирина Евгеньевна; Ivanova, Iryna; Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Olesia; Тараненко, Галина Григорівна; Тараненко, Галина Григорьевна; Taranenko, Halyna; Шлєіна, Людмила Іванівна; Шлеина, Людмила Ивановна; Shlieina, Liudmyla; et al. (ТДАТУ, 2020)
UK: Обґрунтовано актуальність здобуття студентами «soft skills»; запропоновано перелік тем в розрізі формування «м’яких навичок», що є актуальними для здобувачів вищої освіти; представлено результати моніторингу взаємодії студентської спільноти з сертифікованим коучем, директором агенції EXPERT-INFO на етапі формування елементів професійної комунікативної ефективності майбутнього фахівця аграрного напрямку, сфери обслуговування та інших спеціальностей, що є актуальними для південного регіону України. EN: The relevance of the acquisition of soft skills by students is substantiated; a list of topics in the context of soft skills that are relevant to higher education students is proposed; the results of monitoring the interaction of the student community with the certified coach, director of EXPERT-INFO at the stage of forming elements of professional communication effectiveness of the future specialist of agrarian direction, sphere of service and other specialties relevant for the southern region of Ukraine are presented.
The soft skills development duration in the students of the faculty of agriculture and environment as one of the important factors of forming professional professionals
Keywords: soft skills; «м’які» навички; працевлаштування; випускники; молодь; планування; системність; якості успішних особистостей; професійні навички; employment; graduates; youth; planning; systematic; professional skills; qualities of successful personalities