ЗВІТ про науково-дослідну роботу Розробка інтенсивних технологій виробництва екологічно безпечної плодоовочевої продукції у відкритому та закритому ґрунті Південного Степу України (проміжний). - Прісс, Олеся Петрівна; Алексєєва, Ольга Миколаївна; Priss, Olesia; Aleksieieva, Olha (Запоріжжя: ТДАТУ, 2024)
Звіт про НДР Дослідження з плодововочівництва, які проводилися протягом 2024 року та є проміжним етапом в програмі досліджень НДІ садівництва півдня України. Об’єктами досліджень були: - процеси формування продуктивності персика під впливом погодних умов, сортових особливостей, конструкцій насаджень та елементів органічної технології вирощування; - фізіологічний стан дерев черешні за органічної технології при задернінні природними травами в умовах південного Степу України. - сорти черешні раннього, середнього і пізнього строків достигання за дії абіотичних факторів; - аналіз фітосанітарної ситуації в агроценозі персикових насаджень за змін клімату та виділити видовий склад домінантних шкідливих організмів; - процес формування сортименту вишні та дюків із комплексом господарсько-цінних ознак.
Keywords: обрізування персика; продуктивність персика; фізіологічний стан дерев черешні; сорти черешні; фітосанітарна ситуація; формування сортименту вишні