Опис до патенту на корисну модель № 19420 "Пристрій для передпосівної електричної обробки насіння" - Самохвалов, І. В.; Назаренко, Ігор Петрович; Назаренко, Игорь Петрович; Nazarenko, Ihor; Мунтян, А. В.; Лобода, Д. О. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2006)
Пристрій для передпосівної обробки насіння, що включає індуктор, виконаний з двох ізольова них електродних пластин і підключений до високовольтного трансформатора, який відрізняється тим, що він має регульований перетворювач напруги, блок безпечної роботи і блок оцінки електрофізичних властивостей насіння, причому вихід регульованого перетворювача напруги підключений до первинної обмотки високовольтного трансформатора, перший вхід з'єднаний з блоком оцінки електрофізичних властивостей насіння, а друдругий - з блоком безпечної роботи
Keywords: передпосівна обробка насіння; сільське господарство; поліпшення якості насіння