Соціальний капітал підприємницької діяльності - Грицаєнко, Микола Ігорович; Грицаенко, Николай Игоревич; Hrytsaienko, Mykola (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Загальносвітові тенденції обумовлюють необхідність пошуку якісно нових ресурсів розвитку економіки, одним з яких є соціальний капітал як детермінанта підприємницької діяльності [1]. Питання створення та розвитку соціального капіталу в останні часи стійко увійшли до кола основних інтересів як закордонного, так і вітчизняного наукового співтовариства, виходячи далеко за межі суто економічного дискурсу. Соціальні відносини, характер зв’язків між економічними агентами, ділова репутація, рівень довіри – той соціальний капітал, який може підвищити ефективність підприємницької діяльності. Саме тому актуальності набуває дослідження сутності та особливостей соціального капіталу як відправної точки визначення напрямів інституційних перетворень для розвитку підприємництва. EN: In the article on the basis of financial analysis of the activities of enterprises considered the actual problems of entrepreneurship development in Ukraine. The conclusion is made on the need for the formation and development of social capital.
Keywords: соціальний капітал; ринкова економіка; підприємництво; social capital; trust; social networks; entrepreneurial activity; financial status; profitability