Морозостійкість маточок нових сортів вишні - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна; Shkinder-Barmina, Anna (My University, 2009)
За стійкістю маточок до весняних заморозків виділено сорти, занесені до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні - Шалунья, Примітна, Встрєча, Спутниця, а також перспективні сорти селекції інституту - Візаві, Фермерська, Видумка, Вдохновеніє.
Keywords: вишня; сорт; грунти; Амулет; сіянець Туровцевої; Мелітопольська радість; приморозки; дощування