Якісна оцінка кредитного портфелю банків України - Івченко, А. Г. (Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2019)
Сучасні умови підтверджують, що обмежені можливості залучення кредитних коштів також впливають на розвиток економіки держави. Активізація кредитування сприяє подальшому зростанню економіки, появі нових суб’єктів господарювання, збільшенню робочих місць, розвитку інфраструктури країни та ін., що створює основу для економічної стабільності. Але процес кредитування для банків супроводжується певними ризиками, одним з яких є ризик неповернення запозичених коштів [1, ст.75]
Keywords: кредитний портфель; банки України; кредитні кошти; кредитування