Екологічні аспекти якості продуктів харчування у торгівельній мережі міста Мелітополя - Тарусова, Наталя Василівна; Тарусова, Наталья Васильевна; Tarusova, Natalia; Кущенко, М. В. (My University, 2018)
Очікувана тривалість життя в середньому в Україні майже на 10-12 років нижча, ніж в економічно розвинених країнах Європи. Серед причин смерті провідне місце посідають хвороби системи кровообігу, розвиток яких значною мірою пов'язаний з порушенням харчування. Збільшується значимість хвороб органів травлення, як причини смертності населення. Стандартизований за віком рівень смертності від хвороб органів травлення в Україні в 2015 році перевищував на 45% показник Євросоюзу.
Keywords: охорона здоров’я; якість продуктів харчування; харчові продукти; зразки шоколаду; харчові добавки; генетична безпека; зберігання продукції