Причинно-тригерний підхід до визначення причин збоїв інформаційних систем та напрямків їх вирішення - Шаров, Сергій Володимирович; Sharov, Sergii; Трачов, В. В. (My University, 2024)
UA: У статті висвітлюються особливості причинно тригерного підходу до визначення причин збоїв інформаційних систем, аналізуються підходи до пошуку та виявлення дефектів програмного забезпечення, висвітлюються фактори, що можуть бути віднесені до тригерів збоїв, пропонуються заходи, спрямовані на уникнення або вирішення проблем, пов’язаних з якістю програмного забезпечення. /// EN: The article highlights the features of the cause-trigger approach to identifying the causes of information system failures, analyzes approaches to detecting and identifying software defects, outlines factors that can be considered as triggers for failures, and proposes measures aimed at avoiding or resolving issues related to software quality.
Keywords: якість програмного забезпечення; тригер; виявлення дефектів; інформаційна система; причинно-тригерний підхід; software quality; trigger; defect detection; information system; cause-and-trigger approach