Опис до патенту на корисну модель № 126105 "Пневморешітний сепаратор із замкненою повітряною системою" - Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Аюбов, Абдулмелік Мухтарович; Аюбов, Абдулмелик Мухтарович; Aubov, Abdulmelik; Мордарьов, П. С.; Довгополий, Ю. Б.; Афанасьєв, О. О.; Задосна, Наталія Олександрівна; Задосная, Наталья Александровна; Zadosna, Nataliia; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Пневморешітний сепаратор із замкненою повітряною системою містить діаметральний вентилятор, повітророздавальний канал, перфорований лоток-інтенсифікатор, горизонтальне циліндричне решето, завантажувальний пристрій, пневмосепаруючу камеру, в якій встановлено напрямні лопатки, осадову камеру, пристрій виводу сходової фракції, всмоктуючий канал. При цьому, на торцях напрямних лопаток встановлено механізм їх керування, який містить консоль та важіль
Keywords: пневморешітний сепаратор; вентилятор; повітророздавальний канал; циліндричне решето; завантажувальний пристрій; пневмосепаруюча камера; осадова камера; важіль