Дослідження використання пристрою в якості фільтру лінійних напруг - Попова, Ірина Олексіївна; Попова, Ирина Алексеевна; Popova, Iryna (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Причин виходу з ладу обмотки статора АД багато, до них належать: струмові перевантаження обмотки статора збоку виникнення неприпустимої асиметрії напруги фаз мережі (до 50%) або обрив фазного проводу виходить з ладу до 45% статорних обмоток АД та інші. Найбільш простими пристроями надійного діагностування несиметричних режимів трифазної напруги є фільтри симетричних складових, які розділяються на фільтрові датчики напруги: прямої, зворотної і нульової послідовностей, параметри складових елементів фільтрів напруги визначаються таким чином, щоб виділити ту, чи іншу симетричну складову напруги.
Keywords: напруга; лінійні напруги; конденсатор