Світові практики методики викладання філософії: історія та сучасний стан - Щербакова, Ніна Володимирівна; Щербакова, Нина Владимировна; Shcherbakova, Nina; Зімонова, Ольга Володимирівна; Зимонова, Ольга Владимировна; Zimonova, Olha; Михайлов, Володимир Вікторович; Михайлов, Владимир Викторович; Mykhailov, Volodymyr; Мельник, Олександр Олексійович; Мельник, Александр Алексеевич; Melnyk, Oleksandr (Мелітополь: ТДАТУ ім. Д. Моторного, 2020)
UK: Стаття присвячена розгляду сучасних методик викладання філософії, затребуваних не тільки у колах філософської академічної спільноти, а й у повсякденному житті окремої людини. Зростання актуальності навичок та умінь критично мислити, аргументувати свою точку зору, бачити проблему в цілісності, аналізувати зв’язки стало причиною повернення філософії у простір публічності та, як наслідок, пожвавлення зацікавлення до її вивчення. EN: The article is devoted to the modern methods of teaching philosophy, popular not only in the philosophical circles of the academic community, but also in the everyday life of an individual. The growth of the relevance of the skills and abilities to think critically, to explain own point of view, see the problem in its entirety and analyze the relationship became the reason of the return of philosophy in the space of publicity and, as a consequence, of the revival of interest in its study.
World practices of teaching methods philosophy: history and the modern state
Keywords: креативне мислення; критичне мислення; методика викладання філософії; практична філософія; «спільнота дослідників»; турботливе мислення; "Філософія для дітей"; creative thinking; critical thinking; methods of teaching philosophy; practical philosophy; «a community of enquiry»; caring thinking; «Philosophy for Children»