Опис до патенту на корисну модель № 146095 "Струминно-щілинний гомогенізатор молока" - Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyrylo; Ковальов, Олександр Олександрович; Ковалев, Александр Александрович; Kovalov, Oleksandr; Борохов, Іван Валерійович; Борохов, Иван Валерьевич; Borokhov, Ivan; et al. (Національний орган інтелектуальної власності, 2021)
Струминно-щілинний гомогенізатор молока, що містить корпус з центральним каналом, в місці найбільшого звуження якого розташовані канали для ежектування вершків, корпус виконано з конфузора і дифузора, між малими діаметрами яких утворені щілинні канали, причому менший діаметр дифузора більший за менший діаметр конфузора. Торцеві поверхні конфузора і дифузора, які формують щілинні канали, виконані коноїдної форми в повздовжньому перерізі корпуса.
Keywords: молоко; ежектування вершків; дифузор; гомогенізація; емульгування; диспергування гетерогенних систем; струминний гомогенізатор молока