Експериментальне визначення кратності обробки в пульсаційному гомогенізаторі молока - Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia; Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyrylo; Левченко, Л. В. (My University, 2018)
Пульсаційний гомогенізатор (ПГ) представляє собою циліндричну камеру з поршнем, який має наскрізні отвори і здійснює зворотно-поступальні синусоїдальні коливання. Такий тип диспергатора емульсій має низькі енерговитрати (до 1,5–2 кВт·год/т), але для створення рівномірного дисперсного складу емульсії потребує застосування багатократного проходження продукту крізь отвори поршня. Теоретично визначено, що кратність повинна біти більше 4 (К>4).
Keywords: пульсаційний гомогенізатор; молоко; жирові кульки; диспергатор емульсії