Опис до деклараційного патенту на корисну модель №6594 "Волоконно-оптичний ревнемір гідростатичного нівеліра" - Сидоренко, Віктор Дмитрович; Сидоренко, Виктор Дмитриевич; Sydorenko, Viktor; Здешиц, Валерій Максимович (Державний департамент інтелектуальної власності, 2005)
Волоконно-оптичний рівнемір гідростатичного нівеліра, що містить корпус, частково заповнений рідиною, і розташований над рідиною волоконно-оптичний зонд, який відрізняється тим, що зонд виконаний з оптичного волокна у вигляді спрямованого відводу з двома рукавами, при цьому один з рукавів зв'язаний із джерелом світлового потоку, а інший рукав - з фотоприймачем, виконаним з можливістю реєстрації потоку зворотного розсіювання, викликаного відображенням світлового потоку від поверхні рідини.
Keywords: волоконно-оптичний рівнемір; волоконно-оптичний зонд; рахункові імпульси; меніск