Концепти сучасного навчання й виховання у педології в Україні в 20-30-ті роки ХХ століття - Литвина, Ю. С. (ВДПУ ім. М. Коцюбинського, 2013)
У цій статті розглянуто та систематизовано основні методи навчання й виховання періоду 20-30-х років ХХ століття, представлено та проаналізовано основні форми роботи педологів в освітніх установах, а також визначено деякі концепти з досвіду педологічної думки та доведено доцільність застосування їх у сучасній системі освіти й виховання.
Keywords: бригадно-лабораторний метод; комплексне навчання; метод проектів; педологія