Кольцевание летучих мышей в горном Крыму - Волох, Анатолій Михайлович; Волох, Анатолий Михайлович; Volokh, Anatolii; Кармышев, Ю. В. (My University, 2001)
RU: Приводится информация о результатах кольцевания и численности летучих мышей в пещерах горного Крыма во время их зимовки 1982-1990 гг. Сообщается о оседлости большого и малого подковоносов, а также подчёркивается необходимость продолжения работ по кольцеванию рукокрылых и мониторинга их популяций.UK: Наводиться iнформацiя про результати кiльцювання та чисельнiсть летючих мишей в печерах гiрського Криму пiд час зимiвлi у 1982-1990 рр. Пiдтверджується осiлий характер перебування великого та малого пiдкiвникiв, а також висловлюється думка про необхiднiсть продовжения робiт по кiльцюванню рукокрилих i мониторингу їх популяцiй. EN: Information about the results of bat ringing is given and their numbers wintering in the Crimea caves in 1982-1990 are presented. The settled way of life in little and greater horseshoe bats is discussed. Necessity of the continuation of bat ringing and population monitoring is shown.
Кiльцювання летючих мишей у гiрcькому Криму
Bat ringing in the Crimea mountains
Keywords: кольцо; пещера; рукокрылые; спелеологи; кiльце; печера; рукокрилi; ring; cave; bats; speleologist