Опис до патенту на корисну модель № 51545 "Висівний апарат прямого висіву" - Пархоменко, А. В.; Повіляй, В. М.; Вершков, Олександр Олександрович; Вершков, Александр Александрович; Vershkov, Oleksandr (Державний департамент інтелектуальної власності, 2010)
Висівний апарат прямого висіву, що складається з корпусу, в якому знаходяться: вертикально розташований нерухомий висівний диск з напрям ною доріжкою та викидним вікном, камера для насіння, яка розташована між нерухомим диском та кришкою корпусу, привідна вісь, на якій кріпиться обтічник, на якому закріплені радіально розташовані притискачі, що складаються зі штока, на якому з боку напрямної доріжки прикріплений палець, а з боку нерухомо закріпленого до корпусу кулачка прикріплений хвостовик, який відрізняється тим, що напрямна доріжка нерухомого висівного диска вкрита полімерним матеріалом з низьким коефіцієнтом тертя
Keywords: висівний апарат прямого висіву; сільськогосподарське машинобудування; сівалки точного висіву