Перспективні напрямки розвитку управлінського обліку - Безверхня, Юлія Вікторівна; Безверхняя, Юлия Викторовна; Bezverkhnya, Yuliia (My University, 2016)
Для прийняття ефективних управлінських рішень керівництву господарюючого суб'єкта необхідно мати всю сукупність відомостей про те, що відбувається всередині цього процесу. Усвідомлюючи цю необхідність, у першій половині двадцятого століття у найбільш прогресивних країнах була розроблена система управлінського обліку.
Keywords: управлінський облік; калькуляція собівартості; ABС-костинг; таргет-костинг; кайзен-костинг; калькулювання по останній операції; калькулювання по стадіях життєвого циклу; загальне управління якістю; управлінський облік по теорії обмежень; TQM; JІT; kaіzen costіng; target costіng; actіvіty-based costіng