Особливості процесу очищення зерна у решітному сепараторі барабанного типу - Чурсінов, Ю. О.; Філіпенко, Д. В.; Кошулько, В. С.; Чижиков, Іван Олександрович; Чижиков, Иван Александрович; Chyzhykov, Ivan (My University, 2015)
UK: Якщо проаналізувати класифікацію машин попереднього очищення зернових матеріалів, можна зазначити, що використовуються стаціонарні та пересувні машини з різноманітними робочими поверхнями як за типом, так і за їх видом, а також геометричними параметрами. У зв’язку з цим викликає інтерес знаходження найбільш раціональної схеми очисної машини, її конструктивних робочих органів та принципу дії для більш раціонального використання на зерноочисних комплексах.
Keywords: барабанний сепаратор; рух зерна; схема переміщення; сепарування зерна; ситова поверхня; повздовжнє переміщення; drum separato; the movement of grain; separation of grain; movement scheme; sieve surface; longitudinal movemen