Потреби та їх роль в економічному розвитку суспільства - Шило, А. С. (ТДАТУ, 2020)
Продуктивні сили, безперервно розвиваючись, не лише створюють умови для задоволення потреб, які склалися, а й стають ґрунтом для виникнення нових потреб. Зростання маси і різноманітності споживних вартостей у результаті зростання продуктивних сил призводить до зміни структури виробництва і витіснення старих потреб новими. Цей процес, як і сам процес суспільного виробництва, відбувається безперервно, що свідчить про дію в суспільстві закону зростання потреб.
Keywords: маркетинг; економічні потреби; системи економічних відносин; концепція маркетингу; матеріальні потреби