Енергетичний аудит на підприємствах переробки і зберігання зерна - Постнікова, В. А.; Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; Postnikova, Marina (My University, 2020)
Питання пошуку можливих шляхів енергозбереження паливно-енергетичних ресурсів, їх ефективне використання та контроль, в наш час, залишаються відкритими і актуальними. Одним з ключових моментів у цій сфері є проведення якісного енергетичного аудиту ‒ обстеження підприємства з метою визначення ефективності енерговикористання, оцінки потенціалу енергозбереження і розробки найбільш ефективних засобів його реалізації. При цьому повинен бути комплексний підхід, коли приділяється рівна увага усім видам енергоресурсів і типам енергообладнання. При розробці і оцінці енергозберігаючих проектів враховуються внутрішні і зовнішні зв'язки об'єктів, які досліджуються. Для відбору енергозберігаючих заходів і проектів існує один критерій ‒ економічна ефективність.
Keywords: енергетичний аудит; переробка зерна; зберігання зерна