Опис до патенту на корисну модель № 118962 "Пневморешітний сепаратор із замкненою повітряною системою" - Михайлов, Євген Володимирович; Михайлов, Евгений Владимирович; Mykhailov, Yevhen; Задосна, Наталія Олександрівна; Задосная, Наталья Александровна; Zadosna, Nataliia; Афанасьєв, О. О.; Mykhaylov, Yevhen (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2017)
Пневморешітний сепаратор із замкненою повітряною системою містить завантажувальний пристрій, горизонтальне циліндричне решето, пристрій виводу сходової фракції, встановлений спереду циліндричного решета, перфорований лоток-інтенсифікатор та повітророздавальний канал з діаметральним вентилятором, пневмосепаруючу та осадову камери зі складною геометричною поверхнею, які з'єднані всмоктуючим каналом з діаметральним вентилятором. У пневмосепаруючій камері встановлено напрямні лопатки, розташовані зі змінним кроком в залежності від поля швидкостей, та площина розташування яких перпендикулярна напрямку руху повітряного потоку
Keywords: пневморешітний сепаратор; завантажувальний пристрій; горизонтальне циліндричне решето; перфорований лоток-інтенсифікатор; повітророздавальний канал; пневмосепаруюча камера