Моделювання процесів визначення гідромеханічних параметрів частинок домішок водних розчинів стічних вод та перевірка отриманих результатів досліджень - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Чернишова, Людмила Миколаївна; Чернышева, Людмила Николаевна; Chernyshova, Liudmyla; Епоян, С. М.; Сізова, Н. Д. (My University, 2021)
Математичне моделювання передбачає математичний опис моделі процесу у вигляді математичних виразів і співвідношень, які установлюють адекватність і коректність моделі досліджуваному процесу. Методи математичного моделювання в сполученні з сучасними інформаційними технологіями дозволяють вивчати різні варіанти апаратурно-технологічного оформлення процесу, знаходити оптимальні параметри і характеристики в умовах одного обчислювального процесу.
Keywords: стічні води; водопостачання; математичне моделювання; екологічна безпека