Вплив зміни діаметрального зазору на вихідні характеристики планетарних гідромоторів. - Панченко, Анатолій Іванович; Panchenko, Anatolii; Волошина, Анжела Анатоліївна; Voloshina, Anzhela; Пастушенко, Сергій Іванович; Pastushenko, S. (My University, 2023)
Технології виготовлення роторів планетарних гідромоторів, зумовлюють певну похибку форми їх зубчастої поверхні, що призводять до коливань діаметрального зазору між роторами. Такі коливання чинять негативний вплив на зміну вихідних характеристик планетарного гідромотора. В результаті проведених досліджень впливу конструктивних особливостей роторів планетарного гідромотора на зміну його вихідних характеристик розроблено структурно-функціональні схеми, що дозволяють моделювати зміну діаметрального зазору. Для моделювання коливання діаметрального зазору, були обґрунтовані граничні відхилення похибки форми зубчастих поверхонь роторів планетарного гідромотора. Обґрунтовані граничні відхилення похибки форми виготовлення зубчастої поверхні роторів дозволили усунути коливання діаметрального зазору та забезпечити стабільність вихідних характеристик планетарного гідромотора.
Influence of changing the diametral clearance on the input characteristics of planetary hydraulic motors.
Keywords: планетарний гідромотор; внутрішній ротор; зовнішній ротор; зубчаста поверхня; граничні відхилення; діаметральний зазор; похибка форм