Інформаційно-методичне забезпечення курсів «Супутникова геодезія» та «Обробка геодезичних вимірів» - Дьоміна, Наталя Анатоліївна; Демина, Наталья Анатольевна; Domina, Natalia; Морозов, Микола Вікторович; Морозов, Николай Викторович; Morozov, Mykola; Халанчук, Лариса Вікторівна; Халанчук, Лариса Викторовна; Khalanchuk, Larysa (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
UK: Розглянуто особливості викладання курсів «Супутникова геодезія» та «Обробка геодезичних вимірів» в агротехнологічному університеті для забезпечення технологій точного землеробства. Для проведення практичних занять використовується інтерактивна дошка з відповідним програмним забезпеченням та відео-супроводом. Представлено алгоритм та програму визначення площі криволінійної поверхні та оцінки похибок вимірювань. Крім того, розглянуто програму автоматизації вимірювань у лазерній доплерівській інтерферометрії при визначенні прискорення вільного падіння у гравіметрії. EN: The peculiarities of teaching the course «Satellite Geodesy» at the Agrotechnology University to ensure the technology of precision farming are considered. An interactive whiteboard with appropriate software and video support is used for practical classes. An algorithm and a program for determining the area of a curved surface and estimating measurement errors are presented. In addition, the program of automation of measurements in laser Doppler interferometry in determining the acceleration of free fall in gravimetry is considered.
Keywords: доплерівська інтерферометрія; гравіметрія; супутникова геодезія; GPS-приймач; площа криволінійної поверхні; кадастр; doppler interferometry; gravimetry; satellite geodesy; GPS-receiver; curved surface area; cadaster