Сутність та оцінка фінансового стану підприємства - Самохвалова, А. Ю. (Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2019)
Сучасний етап розвитку економіки України характеризується значною мінливістю та нестабільністю як політичної, так і економічної ситуації. Жорстка конкурентна боротьба, постійний ріст цін та високий рівень інфляції вимагають від вітчизняних підприємств швидкого реагування на зміни, які відбуваються в країні, пошук шляхів підвищення ефективності виробництва та якості реалізованої ними продукції, що, в свою чергу, підвищує прибутковості та конкурентоздатність підприємства, як на вітчизняному, так і на європейському ринку
Keywords: фінансовий стан підприємства; оцінка майнового стану підприємства; ліквідність; платоспроможність підприємства; фінансова незалежність; ділова активність; аналіз рентабельності