Вдосконалення конструкції гомогенізатора в умовах Мелітопольського району Запорізької області (19ХВД.427725.06.25) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача СВО Бакалавр : спец. 133 Галузеве машинобудування ОПП «Комп’ютерний інжиніринг харчових і переробних виробництв» - Саженков, Олег Олександрович (Запоріжжя : 2025, 2025)
Об’єктом дослідження в дипломному проекту є гомогенізатор молока. Конструкторська розробка включає модернізацію гомогенізатора, що дозволяє підвищити продуктивність та покращити якість готового продукту. Модернізація дозволяє знизити собівартість виробничої продукції. Було розглянуто проблеми охорони праці при роботі підприємства, а також при роботі з вдосконаленою машиною і запропоновано їх рішення. Відповідно до оцінки технічного рівня модернізації зроблено економічне обґрунтування роботи.
Keywords: сир; молоко; диспергування; розподіл; гомогенізація; охорона праці; вдосконалення