Очисник коренебульбоплодів від домішок. Опис до патенту на винахід № 124034. Україна - Булгаков, Володимир Михайлович; Адамчук, Валерій Васильович; Калетнік, Григорій Миколайович; Головач, Іван Володимирович; Ружило, Зіновій Володимирович; Несвідомін, Андрій Вікторович; Ігнатьєв, Євген Ігоревич; Івановс, Семенс; Новак, Януш (My University, 2021)
Пристрій для транспортування та очистки коренебульбоплодів належить до сільськогосподарського машинобудування, зокрема до робочих органів картоплезбиральних машин. Зазначений пристрій відрізняється від вже відомих тим, що додаткова рамка, на якій розміщені очисні вальці, встановлена на основній рамі на двох колінчастих осях, які утворюють у її повздовжньому напрямі важільний паралелограмний механізм, при цьому одна з колінчастих осей приєднана до приводу в обертальний рух, а над вільними кінцями спіральних пружин по всій ширині встановлений шнек, розташований у нерухомому кожуху, який має спрямований догори і відігнутий у напрямі спіральних пружин довгий уловлюючий кінець. Пристрій для транспортування та очистки коренебульбоплодів забезпечує підвищення ефективності очистки коренебульбоплодів від домішок.
Keywords: очисник коренебульбоплодів; транспортування; сепарація домішок; консольні спіральні пружини; шнек; паралелограмний механізм; картоплезбиральні машини; сільськогосподарське машинобудування; підвищення ефективності очистки; робочі органи