Існуюча техніка і технологія для післязбиральної обробки насіння сільськогосподарських культур - Колодій, Олександр Сергійович; Колодий, Александр Сергеевич; Kolodii, Oleksandr (ТДАТУ, 2021)
Проведений огляд існуючих сепараторів для очищення насіння, що застосовуються в сільському господарстві, з урахуванням вимог, що пред'являються до них, дозволяє зробити наступні висновок. Проведений аналіз конструкцій пневмосистем зерноочисних машин показав, що найбільш вираженим недоліком є нерівномірність швидкості повітряного потоку в каналі, внаслідок цього низька ефективність очищення. Необхідні подальші дослідження для визначення оптимальної конструкції пневмасепаратора.
Keywords: післязбиральна техніка; отримання кондиційного насіння; насіння; очищення насіння; пневмоканали