Дослідження впливу асиметрії напруги живлячої мережі на роботу електродвигуна приводу заглиблювального насосу - Цвентух, М. Ю. (ТДАТУ, 2019)
Якщо на електродвигун при повному навантаженні надходить напруга на 10% нижче номінального, то споживаний струм збільшується приблизно на 5 %, а температура електродвигуна - на 20 %. У межі така зміна може перевищити максимально допустиму температуру ізоляції обмоток, що призведе до короткого замикання і руйнування обмотки статора. В результаті зниженої напруги тривале підвищення температури обмоток двигуна призводить до швидкого старіння ізоляції і, отже, до зменшення терміну його експлуатації.
Keywords: напруга; електродвигун