Опис до патенту на корисну модель № 106536 "Головка гомогенізатора" - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; Дейниченко, Г. В.; Панов, А. В. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Головка гомогенізатора містить сідло, клапан, притискний механізм, центральний канал, з'єднаний з ідентичними кільцевими каналами, розташованими співвісно навпроти один до другого, що утворюють зону зіткнення двох протилежно направлених кільцевих потоків емульсії. Внутрішні поверхні каналів, які формують кільцеві потоки емульсії, виконані коноїдної форми
Keywords: головка гомогенізатора; гомогенізація; пристрій для гомогенізації емульсій; харчова промисловість; переробна промисловість; молокопереробна промисловість; фармацевтична промисловість; хімічна промисловість; парфумерна промисловість; косметична промисловість; емульгування; диспергування