Екзистенційний конфлікт у романах Івана Багряного «Людина біжить над прірвою» та Е. М. Ремарка «Zeit zu leben und Zeit zu sterben» - Просіна, К. М. (My University, 2016)
Конфлікт у літературі – своєрідна дія, пов’язана з подоланням перешкод, які трапляються на шляху героїв протягом твору. Історія, яка розвивається в книзі – це метафора життя, і щоб вона була насиченою, в ній зобов’язаний бути присутнім конфлікт. У ньому відчувається рух життя, його вібрації, і це робить історію справжньою.
Keywords: конфлікт у літературі; твори; герої; рух життя; Іван Багряний; тоталітарний режим; українські письменники; німецькі письменники