Особливості обліку паливо-мастильних матеріалів на автотранспортних підприємствах - Шварик, О. М. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Облік витрат у автотранспортних підприємствах (АТП) ведуть відповідно П(С)БО 16 «Витрати» та методичних рекомендацій №65. Витрати на ПММ відносяться до витрат по експлуатації авто-транспорту і обліковуються на рахунку 203 «Паливо» за видами і місцем знаходження [1]. Вагому частину у структурі активів як на автотранспортних підприємствах, так і підприємствах інших видів діяльності, займають паливо-мастильні матеріли (ПММ). ПММ складають окрему статтю витрат при експлуатації автотранспорту, яка не відрізняється своєю стабільністю через постійні скачки цін на паливо. В цілому, ПММ розглядаються і обліковуються як складова запасів, проте мають свої окремі особливості
Keywords: паливо-мастильні матеріали; автотранспортні підприємства; облік витрат; паливо; експлуатація автотранспорту