Підвищення безпеки праці працівників в процесі професійної діяльності з урахуванням психологічних аспектів - Мохнатко, Ірина Миколаївна; Мохнатко, Ирина Николаевна; Moкhnatko, Iryna; Рогач, Юрій Петрович; Рогач, Юрий Петрович; Rohach, Yurii; Зоря, Михайло Віталійович; Зоря, Михаил Виталиевич; Zoria, Mykhailo (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Психологія безпеки праці - галузь психологічної науки, яка вивчає психологічні причини нещасних випадків, що виникають у процесі праці та інших видів діяльності і розробляє психологічні методи підвищення безпеки. Об'єктом досліджень є психічні процеси (сприйняття, увага, пам'ять та ін.), які породжуються діяльністю людини і впливають на психічний стан людини, властивості особистості та її безпечну поведінку під час праці. EN: The work is devoted to the problem of increasing the level of safety of work in the process of professional activity of employees taking into account psychological aspects.
Keywords: безпека праці; психологія безпеки праці; надзвичайні ситуації; охорона праці; psychology of labor safety; safety of work; stimulus; emergency situations; collective