Моделі бюджетного планування та використання резервних фондів для мінімізації наслідків пандемічних, військових та енергетичних потрясінь - Бровко, Лариса Іванівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Протягом останніх років світова економіка зіткнулася з каскадом «чорних лебедів» - пандемічними, військовими та енергетичними потрясіннями. Ці події виявили критичну вразливість традиційних моделей бюджетного планування, які були орієнтовані переважно на економічні коливання. Необхідність фінансування національної стійкості вимагає переходу до нової фіскальної парадигми - антишокового бюджетування.
Keywords: бюджетне планування; бюджетування