Опис до патенту на корисну модель № 111903 "Ущільнювач флотошламу" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Ущільнювач флотошламу містить корпус з розміщеними анодом і катодом, електродну камеру, камери реакції і флотації, вхідний й вихідний патрубки та збірник піни. Верхня частина корпусу виконана у вигляді конуса, і встановлена мішалка з лопатями, яка через привід під'єднана до електродвигуна, а збирання флотошламу відбувається до лоткової труби.
Keywords: ущільнювач флотошламу; електродна камера; камера реакції; камера флотації; збірник піни; мішалка з лопатями; електродвигун; лоткова труба; оброблення стічних вод; відведення відходів; перероблення відходів; виготовлення конфузора; електрофлотатор; накопичення флотошлам