Опис до патенту на корисну модель № 36231 "Система гідрооб'ємного рульового керування з постійною чутливістю" - Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Луб'яний, М. М.; Петров, А. В.; Бондар, Андрій Миколайович; Бондарь, Андрей Николаевич; Bondar, Andrii; Довгаль, В. В. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2008)
Система гідрооб'ємного рульового керування з постійною чутливістю, що містить одноконтурне гідрооб'ємне рульове керування з гідравлічно керованим золотником та двома насосами-дозаторами (основний та корегуючий), яка відрізняється тим, що корегуючий насос-дозатор додатково оснащений кроковим мікропроцесорним сервоприводом, який має два вимірювальні перетворювачі: кута повороту рульового колеса та швидкості руху транспортного засобу.
Keywords: транспортне машинобудування; важкі мобільні машини сільськогосподарського призначення; відома рульова колонка; кроковий двигун; двоканальне керування; рульове колесо; насос-дозатор; сервопривод; конструкція одноконтурного гідрооб'ємного рульового управління (ГОРУ)