Управління ґрунтовими режимами ґрунтів в плодових насадженнях у Південному Степу - Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia; Малюк, Тетяна Валеріївна; Малюк, Татьяна Валерьевна; Maliuk, Tetiana (My University, 2021)
Найбільш ефективне управління ґрунтовими режимами ґрунтів в садових агроценозах, здійснюється шляхом застосування ресурсозберігаючих технологій, а саме сучасних систем мікрозрошення, новітніх засобів моніторингу вологості ґрунту, оперативних методів визначення поливного режиму плодових дерев, раціональної системи удобрення та екологічно безпечної системи утримання ґрунту в саду.
Keywords: зрошення; зволоження грунту; живлення; плодові насадження