Процес сприйняття системних змін за Елізабет Кюблер-Росс - Шуміхіна, А. В. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Кожна організація розвивається циклічно, що супроводжується змінами усіх елементів системи організації. Оскільки змінюється внутрішнє і зовнішнє середовище функціонування організації, комунікативні системи, організаційні можливості, то необхідно знаходити такі методи управління змінами і розвитком організації, які б зумовлювали підвищення ефективності діяльності. Тільки розуміючи особливості сприйняття змін працівниками, керівники можуть домогтися правильного та раціонального запровадження змін на підприємстві
Keywords: система організації; комунікативні системи; організаційні можливості; підвищення ефективності діяльності