Дослідження процесу теплообміну при первинній обробці молока - Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys; Кулик, Т. М. (ТДАТУ, 2021)
Проведені теоретичні дослідження теплообмінних апаратів – очисника-охолодника типу ОМ і трубного підігрівача, які показали, що вони є економічного вигідними, процес нагрівання і охолодження відбувається за оптимальних режимів. Розроблені програма і методика та побудована лабораторна установка для проведення експериментальних досліджень з метою подальшої розробки конструкції нового теплообмінного апарату, в основу якого було б покладено комбіновану схему пластинчатого і кожухотрубного теплообмінника.
Keywords: молоко; первинна обробка молока; тривалість зберігання молока; охолодження молока; лабораторна установка