Роль туроператорів та туристів у впровадженні принципів відповідального туризму - Демко, Валентина Сергіївна; Demko, Valentyna (Запоріжжя : ЗНУ, 2024)
UA: Сталий розвиток туризму є одним із ключових викликів сучасного світу, оскільки ця галузь має вагомий вплив на природні екосистеми, культурну спадщину та місцеві громади. Туроператори й турагенти як посередники між туристами та індустрією туризму відіграють вирішальну роль у впровадженні принципів відповідального туризму. Їхня діяльність здатна сприяти збереженню природних ресурсів, підтримці місцевих громад і розвитку екологічної свідомості туристів. Однак значний потенціал цих суб'єктів стримується такими проблемами, як високі витрати на екологічні практики, недостатній рівень обізнаності туристів і конкуренція з традиційними туристичними продуктами. Тому дослідження механізмів впливу туроператорів і туристів на впровадження принципів відповідального туризму є надзвичайно актуальним у контексті сталого розвитку глобального туризму.
Keywords: туризм; сталий розвиток; інтеграція відповідальних туристичних практик; туристична індустрія