Теоретичні та практичні аспекти організації маркетингового управління підприємством - Нехай, Вікторія Василівна; Нехай, Виктория Васильевна; Nekhai, Viktoriia (My University, 2016)
Актуальність завдань удосконалення управління підприємством в умовах ринкових перетворень вимагає проведення досліджень з метою обґрунтування доцільності маркетингу на підприємствах України, що й зумовило мету дослідження. Завданнями для її досягнення є визначення місця маркетингу у системі управління підприємством, вплив факторів навколишнього середовища на його результативність а також визначення організаційних аспектів у процесі впровадження маркетингу, зокрема, фінансового забезпечення організації діяльності маркетингового підрозділу.
Keywords: удосконалення управління підприємством; обґрунтування доцільності маркетингу; система управління підприємством; впровадження маркетингу; аналіз конкурентного середовища; стимулювання продажів; реклама; ціноутворення; методи маркетингу; кошти маркетингу; створення служби маркетингу; втілення ринкової орієнтації підприємств; вивчення попиту; процес організації маркетингу; результати роботи підприємства