Удосконалення системи технічного обслуговування харчового обладнання шляхом використання методів і засобів вібродіагностування - Петриченко, Сергій Володимирович; Петриченко, Сергей Владимирович; Petrychenko, Serhii; Олексієнко, Вадим Олександрович; Алексеенко, Вадим Александрович; Oleksiienko, Vadym (ФАКТ, 2015)
Економічна ефективність роботи переробних підприємств напряму залежить від технічного стану і якості функціонування технологічного обладнання. У цей час на підприємствах галузі одержали поширення два види технічного обслуговування обладнання — обслуговування після виходу з ладу та обслуговування за регламентом (система ТОіР). Однак обидва ці методи не є задовільними. У випадку ремонту обладнання після його непередбаченої поломки (аварії) підприємство зазнає значних економічних витрат через несанкціоновану зупинку й простій обладнання. Особливо це актуально для потокового виробництва, коли поломка однієї машини призводить до зупинки всього технологічного процесу.
Keywords: технічний стан; система ТОіР; ремонт; вібродіагностування; вібросигнал машин