Вода і водні ресурси в технологічних процесах підприємств АПК: навчальний посібник - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia (Люкс, 2019)
В навчальному посібнику наведена класифікація водних ресурсів, характеристика їх запасів і розподіл. Розглянуті види водоспоживання, основні споживачі води, їх особливості та вимоги. Викладені основи зрошувальних і осушувальних меліорацій, режим зрошення і техніка поливу сільськогосподарських культур, осушувальні і осушувально-зволожувальні меліорації, спеціальні види осушення. Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів, наукових та інженерно-технічних працівників.
Keywords: техніка поливу; класифікація водних ресурсів; види водоспоживання; основні споживачі води; осушувальна меліорація; зрошувальна меліорація; режим зрошення; студент; види осушення