Опис до патенту на корисну модель № 131662 "Пристрій визначення вищої теплоти згоряння палива" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Борохов, Іван Валерійович; Борохов, Иван Валерьевич; Borokhov, Ivan; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia; Пєрова, Наталія Петрівна; Перова, Наталья Петровна; Pierova, Natalia (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Пристрій визначення вищої теплоти згоряння палива містить теплоізольовану ємність, термометр, пристрій для спалювання зразка палива з брикетами палива, патрубок випуску димових газів з відбивним конусом, штуцер заповнення та зливу води. Пристрій обладнано рівнеміром, виконаним у вигляді скла Клінгера, теплоізольована ємність обладнана накопичувачем гарячої води, переливною решіткою. Встановлено зрошувач, розпилювальні форсунки, циркуляційний насос, а пристрій для спалювання зразка палива з брикетами палива виконано у вигляді внутрішньої топки.
Keywords: теплофізичні вимірюваня; згоряння палива; теплоізольована ємність; злив води; скло Клінгера; патрубок; циркуляційний насос; штуцер заповнення