Опис до патенту на корисну модель № 141746 "Екранно-вакуумна теплоізоляція" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2020)
Екранно-вакуумна теплоізоляція містить внутрішній шар покриття, шар порожнистих мікросфер, оболонку з термоусадочного матеріалу. Внутрішній шар покриття виготовлено з діатермічнопрозорого матеріалу, до якого герметично прикріплений тривимірний структурований полімерний екран-рефлектор, покритий з внутрішньої сторони тепловідбиваючою плівкою з алюмінієвої фольги, з утворенням вакуумних капсул, шар порожнистих мікросфер розміщено з зовнішньої сторони екрана-рефлектора і над ним розміщено декілька шарів теплоізоляції
Keywords: екранно-вакуумна теплоізоляція; теплоенергетика; теплоізоляція гарячих поверхонь; зменшення теплових потоків та втрат теплоти