Перспективність застосування ціаноризобіальних консорціумів в агроценозах бобових рослин - Дідович, С. В.; Мальцева, І. А.; Didovych, S. V.; Maltseva, I. A. (МДПУ ім. Б. Хмельницького, 2012)
UK: Експериментально доведено можливість створення ефективного альгобактеріального консорціуму з високою нодулюючою здатністю бульбочкових бактерій. Передпосівна бактеризація насіння нуту таким поліфункціональним ціаноризобіальним комплексом забезпечила підвищення продуктивності рослин на 43,4% в умовах польового досліду. Це може стати основою біологічної технології вирощування бобових культур для отримання екологічно безпечної продукції. EN: Possibility of creation of effective algobacterial consortia with high nodulе ability of rhizobial cells is experimentally proven. Pre-sowing bakterization treatment of chickpea seeds provided the increase of the productivity of plants such polyfunctional cyanorhizobial complex by 43,4% in the conditions of the field experiment. It may serve as a base for biological technology of growing chickpea for obtaining of ecologically safe production.
Аdvantages of application of algorizobacterial consortia in cultivation of legume crops
Keywords: ціанобактерії; консорціум; бульбочкові бактерії