Опис до патенту на корисну модель № 62635 "Машина для очищення та сортування насіння" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2011)
Машина для очищення та сортування насіння, що включає підрамник, на якому вертикально встановлений сепаруючий блок з циліндричними решетами та завантажувальною горловиною, роз- ташованою зверху співвісно з сепаруючим блоком, та вібратор, яка відрізняється тим, що противаги вібратора обладнані додатковими рухомими вантажами, виготовленими у вигляді поршнів, розта- шованих у відповідних порожнинах противаг та оснащених гідроприводом
Keywords: пристрій, що поділяє тверді матеріали за аеродинамічними властивостями та розмірами; очищення та сортування зерна і насіння; зерноочисна машина