Визначення залежності повних опорів динамічного навантаження від несиметріїї напруги на затискачах - Рощіна, А. А. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: Особливістю сільських розподільчих мереж напругою 0,38/0,22 кВ є значна довжина та змішане підключенням однофазних і трифазних споживачів. Число електроустановок з несиметричним навантаженням постійно збільшується. Поряд з цим зростає число однофазних споживачів, що вносять несиметричну складову в трифазну мережу, причому, включення їх носить випадковий характер. В зв’язку з цим в сільських розподільчих мережах має місце неприпустимо велика несиметрія струмів і напруг. У реальних умовах експлуатації несиметричний режим є звичайним режимом сільських мереж 0,38/0,22 кВ. Тому велику важливість набуває вивчення особливостей режимів роботи динамічних навантажень (ДН) в умовах постійної несиметрії напруг мережі. Тому динамічні навантаження, якими є асинхронні двигуни (АД), у сільськогосподарському виробництві практично завжди працюють в режимі несиметрії напруг мережі [1]. Несиметрія напруг мережі призводить до зниження експлуатаційної надійності і терміну служби АД, зокрема збільшенню швидкості теплового зносу ізоляції обмоток ДН та зниженню строку служби ізоляції обмоток ДН.
Keywords: динамічні навантаження (ДН); повні опори прямої і зворотної послідовностей фаз ДН; асинхронні двигуни (АД); збільшення ковзання ДН